Matsmarta onsdag

presenteras av

Nudlar med färska örter och tofu.
Foto: EVA HILDÉN
Nudlar med färska örter och tofu.

Vietnamesiska nudlar med tofu

3,5 (4 röster)

MAT & DRYCK

Vietnamesisk mat är fantastisk med sina färska örter och sin fina balans mellan sälta, syra och sötma. Den här rätten är inte svår att laga, men du kommer inte undan utan hoisinsås – en slags vietnamesisk ketchup. Finns i den asiatiska hyllan.

Receptet från Mattias Kristianssons kokbok ”Vegofavoriter.”

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 4 portioner platta risnudlar
  • 500 g fast tofu, fast
  • rapsolja, att steka i
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 2 morötter, tunt strimlade
  • 1 gurka, tunt strimlad
  • 1 näve böngroddar
  • 1 dl hoisinsås
  • 0.8 dl ljus sojasås
  • 2 msk strösocker, eller mer efter smak
  • 0.5 dl vatten
  • 2 lime, saften
  • 2 tsk olja
  • Till servering

  • 2 röd chili, tunt skivade
  • thaibasilika, koriander eller mynta
  • jordnötter, hackade

Gör så här

Laddar ...

LÄS VIDARE

MER OM GODARE