Chokladtryffel

Foto: EMMA MATTSSON

Chokladtryffel med apelsinsmak

3,8 (5 röster)

Paolos mat

Chokladtryffel med apelsinsmak – Paolo Robertos söta små tryfflar är perfekt till julfikat. Med både skal, saft och likör snålar godbitarna inte med den fräscha apelsinsmaken. I receptet täcks tryfflarna av kokos och kakao, men du kan även variera utsidan genom att rulla dem i till exempel hackade nötter.

Tänk på att tryfflarna behöver kylas i 12 timmar.

Tartufi di cioccolato e arancia, ricoperti di cocco e cacao

  • Ingredienser

  • 170 g mörk choklad
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 100 g smör
  • 1.25 dl florsocker
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • 2 msk apelsinsaft
  • 2 tsk apelsinlikör
  • dl kokosflingor
  • dl kakao
  • pappers- eller aluminiumformar, eventuellt

Gör så här

Av: 

Freja Scott

LÄS VIDARE

Italiensk mandeltårta

ÄMNEN I ARTIKELN

Paolos mat

Recept

Chokladrecept

Julgodis

Godisrecept

Italiensk mat

MER OM GODARE

Chokladtryffel med lakrits

15 min

Italiensk mandeltårta

1 h 30 min

Lefsa – matigt och gott tunnbröd

3 h 30 min