Mandeltårta.

Foto: EMMA MATTSSON

Italiensk mandeltårta

5 (1 röst)

Paolos mat

Italiensk mandeltårta – Paolo Robertos härliga tårta med söt vaniljkräm och knapriga mandelspån passar perfekt till fester och tillställningar, inte minst som ett läckert avslut på ett julbord. Dekorera med en julblomma eller en fin kvist för extra julkänsla.

Torta di mandorle

  • Ingredienser

  • Tårtbotten

  • 3 dl sötmandel
  • 1.5 dl socker
  • 6 äggvitor
  • Kräm

  • 1.5 dl vatten
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 äggulor
  • 0.5 dl florsocker
  • 375 g smör, osaltat
  • 1.5 msk vanillinsocker
  • Fyllning

  • 1.25 dl sötmandel
  • 1.5 dl socker
  • Topping

  • 50 g mandelspån, rostade

Gör så här

Av: 

Freja Scott

LÄS VIDARE

Chokladtryffel med apelsinsmak

ÄMNEN I ARTIKELN

Paolos mat

Recept

Efterrätt

Julbak

Kakrecept

Italiensk mat

MER OM GODARE

Minipajer med vit choklad

3 h

Chokladtryffel med apelsinsmak

45 min

Saffranskrans – godast till adventsfikat

2 h