Gyoza fyllda med godsaker som svamp och färs.
Gyoza fyllda med godsaker som svamp och färs.

Gyoza med smakrik dippsås

4,1 (27 röster)

Gyoza – små stekta och ångade knyten fyllda med kryddig fläskfärs och smakrik shiitake. Så enkelt men ändå så otroligt gott. Servera gärna en kålssallad till med lite soja på.

Gyoza med fläsk och shiitake

  • Dippsås

  • 1 dl japansk soja
  • 1 dl risvinäger
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk sesamfrön, vita eller svarta
  • 2 tsk honung
  • Fyllning

  • 400 g fläskfärs
  • 200 g vitkål
  • 3 vårlökar
  • 4 shiitakesvampar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 cm färsk ingefära
  • 0.5 dl japansk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 krm svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • 1 röd chili, finhackad
  • Tillagning

  • gyozablad
  • 2 msk rapsolja
  • 1 dl vatten, eller mer

Gör så här

LÄS VIDARE