Äppelkaka med crunch på toppen.
Äppelkaka med crunch på toppen.

Äppelkaka med knaprig topping

3,1 (191 röster)

Här är en äppelkaka med extra allt – smör, kanel, socker och givetvis goda äpplen. Toppa äppelkakan med smuldeg som tar den till en helt ny nivå – otroligt knaprig och god.

Äppelkaka med crunch

  • Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1 dl havregryn krav
  • 2 dl vetemjöl
  • 1.5 dl socker
  • 0.5 msk vaniljsocker
  • 0.5 msk kanel
  • flingsalt
  • kaneläpplen

  • 2 äpplen
  • 1 msk kanel
  • 1 msk socker
  • 1 msk citron, pressad saft
  • äppelkaka

  • 1 msk smör, till formen
  • 2 msk ströbröd, till formen
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 0.5 dl vatten
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 5 g bakpulver

Gör så här

LÄS VIDARE