Chokladbollar

4,7 (3 röster)

Så lagar du världens godaste chokladbollar – rulla dom i kokos eller pärlsocker

avClara Öhrn

MAT & DRYCK

Chokladbollar är lätta att göra och ingredienserna finns ofta hemma.
Här är vårt favoritrecept på riktigt goda bollar för fikat.
Glöm inte heller Chokladbollens dag den 11 maj.

Foto: Sofia Nahringbauer
Chokladbollar

Chokladbollar

Förberedelsetid: 0 minuter

Tillagningstid: cirka 15 minuter, nedkylning tillkommer

Portioner: 20 st

Ingredienser:

  • 150 gram smör

  • 1 1/2 dl socker

  • 3 msk kakao

  • 2 msk kaffe

  • 4 dl havregryn

  • riven kokos eller pärlsocker att rulla chokladbollarna i

Gör så här:

  1. Blanda alla ingredienser utom kokos/pärlsocker till en smet

  2. Rulla till bollar

  3. Häll upp kokos eller pärlsocker på ett fat

  4. Rulla bollarna i kokosen/pärlsockret

  5. Ställ i kylen om du kan hålla dig- Klart!

Förvara i kylen eller frysen

ARTIKELN HANDLAR OM