Majskolvar och elotes
Majskolvar och elotes

Majskolvar och elotes

3 (2 röster)

Matsmarta onsdag

Majskolvar och elotes – doppa varma majskolvar i elotes, den mexikanska majonnäsen, smaksatt med vitlök, parmesan och chiliflakes. Majs är fulla av fiber och fullkorn så det är bara att gnaga på. Recept ur Göra gott av Malin Landqvist och Victoria Voss.

  • Ingredienser

  • 4 majskolvar, färska eller frysta
  • 1 tsk salt
  • Elotes

  • 1 dl majonnäs
  • 1 vitlöksklyfta, riven eller pressad
  • 3 krm salt
  • 2 dl parmesanost, finriven
  • 2 krm chiliflakes
  • 1 lime, finrivet skal
  • rapsolja
  • 2 msk rapsolja, neutral

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

Till shoppen

LÄS VIDARE

Klimatsmart mat för unga – ny kokbok i ”Greta-anda”

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Recept

Klimatsmart mat

Lunchrecept

Tillbehör mat

MER OM GODARE

Klimatsmart mat för ”Greta-generationen”

Krossad vitlökspotatis

15 min

Blodpudding med krispig kål och lingon

30 min

Spaghetti med linsbolognese

30 min

Nudlar med viltskav och svamp

30 min

Havrekakor med kardemumma

30 min

Matvetesallad med ägg och tonfisk

30 min

Gräddfilspannacotta med jordgubbar

20 min

Vegansk kladdkaka med päron

45 min

Veganska vaniljhjärtan

45 min

Stekt hälleflundra med blomkålskräm

1 h

Friterad kyckling med currykräm

1 h

Panang loog chin nua – thai-köttbullar i jordnötssås

30 min

Vegansk citronmarängpaj

1 h 20 min

Ugnsbakad spetskål och sötpotatis med chili- och ingefärsdressing

1 h

Blomkålssteaks med ingefära och curry

15 min

Frasig fläsksida med misosky, palsternackspuré och brysselkål

1 h

Svarta bönburgare med picklad rödlök och pestokräm 

40 min

De blev självförsörjande på grönsaker – mitt i stan

Myllymäkis ångade torsk med färsk lök, ägg och örter

1 h

Socca med bönsallad och pecorino

Salladstaco med sojamarinerad tonfisk

25 min

Plättar med salladslök och kimchimajonnäs

30 min

Superenkel pasta som ger hopp om våren

30 min