Prinsesstårta i långpanna
Foto: Helén Pe
Prinsesstårta i långpanna

Prinsesstårta i långpanna

4,2 (80 röster)

Prinsesstårta i långpanna – populära prinsesstårtan går utmärkt att baka i långpanna.

Prinsesstårta är en populär tårta som vi ätit sedan 1948 då den för första gången bakades. Då kallades
den för ”grön tårta” och innehöll vaniljkräm och grädde, samt var klädd med grön marsipan. Min variant bakas i långpanna och innehåller även ett lager med hemkokt hallonsylt. Recept ur ”Baka i långpanna deluxe” av Frida Skattberg.

1 portion motsvarar en tårta med cirka 30 bitar i receptet.

Prinsesstårta i långpanna

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • tårtbotten

  • 10 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 dl potatismjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • Fyllning

  • 6 dl vispgrädde
  • 3 dl hallonsylt
  • 4 dl vaniljkräm
  • Garnering

  • 850 g marsipan, grön
  • 200 g marsipan, rosa
  • florsocker, eventuellt

Gör så här

Reporter: Nina Kindbro

Laddar ...