Socca - kikärtspannkaka med ruccola, peccorino, olivolja.
Socca - kikärtspannkaka med ruccola, peccorino, olivolja.

Socca - kikärtspannkaka

3,8 (41 röster)

Matsmarta onsdag

Här serverar kocken Niklas Ekstedt ”socca” – kikärtspannkakor. Pannkakor – på ett nytt, nyttigt och klimatsmart sätt. Recept från hans bok ”Happy food”. Kan serveras både med matigare och sötare ingredienser som dessert.

Socca - kikärtspannkaka med ruccola, peccorino, olivolja

  • Ingredienser

  • 2 dl kikärtsmjöl
  • 4 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 250 ml vatten
  • 1 knippe ruccola
  • 100 g pecorinoost
  • 0.5 krm svartpeppar, nymalen
  • 2 msk olivolja, till servering

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Niklas Ekstedt: Så blir din mat klimatsmart

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Recept

Klimatsmart mat

Niklas Ekstedt (kock)

Vegetarisk mat

Glutenfri mat

Huvudrätter

MER OM GODARE

Socca med bönsallad och pecorino

Glöm tomat och gurka – ät efter säsong

Focaccia på rester från kylskåpet 

Shakshuka med vegansk äggröra

Auberginehalvor med tomater och knaprigt bröd

Linguine med tomater, aubergine och pistagenötter

Belugabolognese

Snabbt, enkelt – och jättegott!

Falsk bouillabaisse

45 min

Tarte flambée med fänkål och ricotta

Siciliansk grönsakspytt caponata

Kan bli framtidens mat – ”en riktig delikatess”

Helgrillad havsabborre med gröna grönsaker

30 min

Grillad tomatkräm med tomat, mozzarella och brödchips

Här är svenskarnas absoluta favoriträtt

Kyckling med ugnsrostade rotsaker

Jamie Oliver hakar på vegotrenden

Hur får man barnen att äta mer vego?

Ät efter säsong och bli matsmart på en gång

Fixa maten med en tunn plånbok

Så blir brödet saftigt, gott och svinnsmart

Här odlas framtidens mat

De drog dit pepparn växer för bättre smak

Kryddstekt blomkål