MEDELHAVSMAT PRESENTERAS AV

Halloumiskolan – så grillar du perfekt halloumi

avAftonbladet

MAT & DRYCK

God grillsmak, örtig – och fantastiskt krämig.
Här visar kocken Mattias Larsson hur du grillar en halloumi till perfektion.
– Man kan ta precis vilka örter man vill, jag väljer att marinera halloumin med lite rosmarin, vitlök och olivolja.
Sen till viktiga – grilla halloumin först på direkt värme i två minuter, så den får gyllenbrun färg. Efter det ska den ugnsbaka på indirekt värme i ca 10–15 minuter.

Grillad halloumi

Ingredienser:

  • 200 g halloumi

  • 1 vitlöksklyfta

  • 1 msk finhackad rosmarin

  • 2 msk olivolja

  • svartpeppar

Gör så här:

  1. Skiva vitlöken tunt och marinera halloumin i vitlöken, rosmarinen och olivolja ca 15 minuter. Peppra den och grilla den sedan på direkt värme ca 2 minuter på varje sida till gyllene yta. Lägg den sedan på indirekt värme och låt den grilla vidare i ca 10-15 minuter tills den är mjuk och krämig.

  2. Servera halloumin exempelvis med lite grillad sparris, sallad, hummus och oliver.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept