Picklad rödlök

4,8 (4 röster)

avClara Öhrn

MAT & DRYCK

Picklad rödlök är supergott och passar till det mesta.
Till tacos, salladen eller på hamburgaren.
Enkelt att göra med en klassisk 1–2–3-lag

Foto: Sofia Bystrom
Picklad rödlök

Picklad rödlök

Portioner: 1 burk Tillagningstid: cirka 20 minuter

Ingredienser:

  • 1 dl ättika

  • 2 dl socker

  • 3 dl vatten

  • 2–3 röda lökar

Gör så här:

  1. Koka upp ättika, socker och vatten tills sockret löst sig, dra av kastrullen och låt svalna något.

  2. Skala och skiva rödlökarna så tunt som möjligt, gärna med en mandolin.

  3. Lägg ner löken i lagen, rör om och häll över i en snygg burk med lock.

  4. Låt stå i kylen i minst 1 timme innan servering, gärna över natten. Det som blir över går utmärkt att spara.

ARTIKELN HANDLAR OM