Vegansk schnitzel med friterad kapris och citronklyftor.
Vegansk schnitzel med friterad kapris och citronklyftor.

Schnitzel på vegofärs med friterad kapris

Att panera formbar färs till en schnitzel blir oväntat gott. Servera med friterad kapris, citronklyftor, persilja och god potatis. Här har vi använt den rosa typen av färsk formbar färs, som ger illusionen av ett lite ljusare kött med fast konsistens.

Recept från boken ”Vegansk hemkunskap” av Gustav Johansson.

Schnitzel med friterad kapris och citron

  • Ingredienser

  • 300 g färsk formbar vegofärs
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2 dl havremjölk
  • 1 citron, ingen
  • 1 msk japansk soja
  • 3 dl ströbröd
  • 100 g kapris, inlagd, avrunnen
  • salt och svartpeppar
  • rapsolja, till stekning
  • Till servering

  • bladpersilja
  • citron, i klyftor
  • potatis
  • sallad

Gör så här

LÄS VIDARE