Körsbärspudding eller ”Clafoutis aux cerises” på franska.
Körsbärspudding eller ”Clafoutis aux cerises” på franska.

Fransk körsbärspudding – snabblagad dessert

2,8 (18 röster)

Körsbärspudding – eller ”Clafoutis aux cerises” på franska – är en populär och lättgjord dessert. Om du vill kan du använda till exempel plommon, persikor, äpplen, eller hallon i stället för körsbär.

Recept ur boken ”Franska bakverk” av Mia Öhrn.

  • Tips! Mia använder urkärnade körsbär på burk, men det finns även frysta körsbär i välsorterade butiker. Råkar du ha ett körsbärsträd och det är säsong så är det självklart allra godast.

Fransk körsbärspudding

  • Ingredienser

  • 300 g körsbär, urkärnade
  • 2 st ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 0.5 dl crème fraiche, eller vispgrädde
  • 2.5 dl standardmjölk
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 25 g smält smör
  • smör, till formen

Gör så här

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN