Foto: Anna Clarén
Bäst på buffén? Brieostpaj med salami.

Brieostpaj med salami

5 (2 röster)

”En mycket god och festlig paj med brie och salami till midsommar”. Recept från boken ”Pajer till vardags, fest och kafferep” av Kristina Eriksson, Semic. Passar perfekt som knytismat eller som bufférätt.

Brieostpaj med salami

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Pajdeg med pumpafrön

  • 4 dl vetemjöl
  • 150 g margarin eller smör
  • 3 msk riktigt kallt vatten
  • 0.5 dl pumpafrön
  • Fyllning

  • 400 g brieost
  • 200 g italiensk salami, i bit
  • 1 röd paprika
  • 1 dl riven ost
  • Äggstanning

  • 4 ägg
  • 4 dl mjölk
  • salt och peppar
  • Garnering

  • ruccola

Gör så här

avAftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Midsommar

Paj recept