Indisk onsdag: Prova kyckling à la Bombay

5 (1 röst)

Kryddigt och krispigt. Rätten är en kryddig historia med kyckling samt nygräddade och krispiga indiska pappadambröd.

En middag ska inte behöva vara tråkig bara för att det är vardag. Så testa denna indiskinspirerade anrättning.

Stark mat sägs vara bra för hälsan, och i ”Bombaykycklingen” vi presenterar här kan de som vill öka på styrkan.

Rätten är hämtad från marsnumret av Mat&Vin och är en kryddig historia med kyckling samt nygräddade och krispiga indiska pappadambröd.

Inte nog med att det är gott, det är vardagssnabbt och enkelt.

Bombaykyckling med blomkålsris

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 200 g råris
  • 1 blomkålshuvud, litet (à 800 g)
  • 1 knippe mynta, färsk (à 30 g)
  • 12 msk yoghurt
  • 2 citroner
  • 2 tsk gurkmeja, rågade
  • 2 tsk curry, rågade (medelstark)
  • 2 msk balsamvinäger
  • 4 vitlöksklyftor
  • 4 cm ingefära, färsk
  • 4 kycklingfiléer, skinnfria
  • 1 tsk spiskumminfrön
  • 1 tsk senapsfrön, svarta
  • 8 pappadambröd, ogräddade
  • 120 g babyspenat
  • 2 röda chilifrukter, färska

Gör så här

Av: Felix Björklund

LÄS VIDARE