Krämig pasta med räkor och parmesan

3,8 (69 röster)

Räkpasta – krämig med goda smaker

Foto: Thinkstock
Krämig pasta med räkor

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Krämig pasta med räkor – spagetti, vitt vin, grädde, parmesan och så stora goda räkor, vad kan gå fel? Det här pastareceptet kan du bjuda på både till lunch och middag.

Krämig pasta med räkor

Antal: 4 portioner Tid: 20 minuter

Ingredienser

  • 400 g pasta

  • 3 msk olivolja

  • 3 klyftor vitlök

  • 1 schalottenlök

  • 20 stora räkor, KRAV eller MSC-märkta

  • 1 dl vitt vin, torrt

  • 5 dl vispgrädde

  • 1,5 dl parmesanost

  • 1 dl persilja

  • Salt

  • Svartpeppar

Övrigt 

  • Kruspersilja, finhackad

  • Citron

Gör så här

  1. Koka pastan enligt instruktionerna på paketet.

  2. Hetta upp en stekpanna med olivolja och tillsätt riven vitlök och finhackad schalottenlök, fräs några minuter utan att det tar färg.

  3. Lägg i räkorna och stek dem hastigt så de blir rosa, om de var råa.

  4. Häll på vinet och koka på hög värme i någon minut. Tillsätt grädden och låt koka ihop.

  5. Riv parmesanosten och lägg den i räkröran tillsammans med finhackad persiljan.

  6. Smaka av med salt och peppar.

  7. Lägg den kokta pastan i såsen och bland om.

  8. Strö på persilja och pressa över lite citron. Servera rykande het.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Pasta