Potatisgratäng till steken

3,9 (40 röster)

Middagstips

Potatisgratäng passar utmärkt till söndagssteken, julbordet eller påskbordet. Ja en krämig god potatisgratäng passar till det mesta och uppskattas av alla. Kocken Mattias Larsson tipsar om hur den blir helt perfekt.

Tips! Låt gratängen vila minst 10–15 minuter innan servering så blir den ännu godare.

Potatisgratäng

  • Ingredienser

  • 650 g fast potatis
  • vispgrädde
  • 2.5 dl mjölk
  • 2 msk vitlök, finhackad
  • 2 tsk salt
  • svartpeppar, valfritt
  • 4 dl riven cheddar, eller annan smakrik ost

Gör så här

Av: 

Clara Öhrn

Underbart krämig potatisgratäng

LÄS VIDARE

Middagstips: Korvstroganoff

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Huvudrätter

Potatisrecept

Svenska recept

Påskmat | Mat & Dryck

MER OM GODARE

Blomkålsgratäng – lättlagad, krämig och god

40 min

Gratänger – här våra absoluta favoritrecept

Middagstips för hela familjen

Billig och mättande mat för en tunn plånbok

Pasta carbonara med grädde

25 min

Kyckling i krämig champinjonsås

45 min

Pasta med lövbiff i krämig sås

30 min

Kräftsoppa – len, kryddig och krämig

30 min

Pasta med avokadokräm

30 min

Grönpepparsås – så gott till biffen

30 min

Kalkonfilé i krämig sås med ädelost

40 min

Kycklingsoppa med gnocchi och spenat

30 min

Kyckling – våra bästa recept

Varmrökt lax med pasta

30 min

Satay med kycklingfärs av Tareq Taylor

30 min

Oxfilé och krämig potatisgratäng med cheddarost

1 h 10 min

Pastagratäng med köttfärs

55 min

Krämiga sesamnudlar med honungsskyckling

40 min

Krämig pasta med bacon och rikligt med parmesan

30 min

Kycklingfilé – i smakrik tomatsås

35 min

Bönsoppa från Balkan med kryddig korv

1 h 15 min

Räkpasta med parmesan

20 min

Lax i krämig saffranssås

30 min

Fredagsmiddag – sju smaskiga rätter