Potatisgratäng till steken
Potatisgratäng passar utmärkt till söndagssteken, julbordet eller påskbordet. Ja en krämig god potatisgratäng passar till det mesta och uppskattas av alla. Kocken Mattias Larsson tipsar om hur den blir helt perfekt.
Tips! Låt gratängen vila minst 10–15 minuter innan servering så blir den ännu godare.
Potatisgratäng
Ingredienser
- 650 g fast potatis
- vispgrädde
- 2.5 dl mjölk
- 2 msk vitlök, finhackad
- 2 tsk salt
- svartpeppar, valfritt
- 4 dl riven cheddar, eller annan smakrik ost
Gör så här
LÄS VIDARE
MER OM GODARE
Blomkålsgratäng – lättlagad, krämig och god





40 min
Gratänger – här våra absoluta favoritrecept
Middagstips för hela familjen
Billig och mättande mat för en tunn plånbok
Pasta carbonara med grädde





25 min
Kyckling i krämig champinjonsås





45 min
Pasta med lövbiff i krämig sås





30 min
Kräftsoppa – len, kryddig och krämig





30 min
Pasta med avokadokräm





30 min
Grönpepparsås – så gott till biffen





30 min
Kalkonfilé i krämig sås med ädelost





40 min
Kycklingsoppa med gnocchi och spenat





30 min
Kyckling – våra bästa recept
Varmrökt lax med pasta





30 min
Satay med kycklingfärs av Tareq Taylor





30 min
Oxfilé och krämig potatisgratäng med cheddarost





1 h 10 min
Pastagratäng med köttfärs





55 min
Krämiga sesamnudlar med honungsskyckling





40 min
Krämig pasta med bacon och rikligt med parmesan





30 min
Kycklingfilé – i smakrik tomatsås





35 min
Bönsoppa från Balkan med kryddig korv





1 h 15 min
Räkpasta med parmesan





20 min
Lax i krämig saffranssås





30 min