Picklade ramslöksknoppar är en riktig delikatess.

Foto: Nina Kindbro

Picklade ramslöksknoppar

3 (2 röster)

Tilltugg och snacks

Ramslöksknoppar inlagda i ättikslag måste väl vara höjden av lyx. Ramslök är en lökväxt men fröna bildar också nya plantor så det här gör man bara om man har riklig tillgång till de gröna växterna.

1 portion i receptet blir cirka 5–6 dl.

Picklade ramslöksknoppar

  • Ingredienser

  • 3 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ättika, 12 %
  • 1 tsk salt
  • 0.5 rödlök
  • 50 g outslagna blomknoppar från ramslök
  • 1 tsk senapsfrön, gula eller bruna

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Ramslök – så hittar du skogens gröna delikatess

ÄMNEN I ARTIKELN

Tilltugg och snacks

Recept

Tillbehör mat

Vegetarisk mat

MER OM GODARE

Ramslökspesto – enkelt och så gott

5 min

Örtsmör – enkelt och gott att göra själv

5 min

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Vegetariska kokböcker - 7 bästa tipsen

Så blir du bra på att laga somalisk mat