Foto: Mattias Kristiansson
Veganska mandelmusslor.
Veganska mandelmusslor med vit chokladgrädde
3,7 (3 röster)
Mandelmusslor är en klassiker och så ska de förbli. Meeen, vi gör de veganska och byter dessutom ut vispgrädden mot en vit chokladgrädde. Du kommer inte att bli besviken.
Text och recept av vego-profilen Mattias Kristiansson.
En portion i receptet blir ungefär 20 musslor.
Mandelmusslor med vit chokladgrädde
Mandelformarna
- 1 dl skalad mandel, eller 1.5 dl mandelmjöl
- 1 bittermandel
- 0.8 dl strösocker
- 100 g rumstempererat smör, t ex mjölkfritt
- 2 dl vetemjöl
Vit chokladgrädde
- 100 g vit choklad
- 1 dl vispgrädde, t ex mjölkfritt
Topping
- färska hallon, havtorn, blåbär eller annat gott
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM MAT & DRYCK
Rödbetor – allt du behöver veta
Portvinstillverkaren: Port borde passa er svenskar
Fyllda fikon med mandelsmör, valnötter, mörk choklad och havssalt
20 min
Guanajacremeux med portvinskokta körsbär och mandelkaka
1 h 30 min
Chokladdoppade praliner med mörk rom
Mormor Inga-Lisas kringlor
Pepparkaka med ädelostkräm
35 min
Dulceymousse med hasselnötssablé, kolasås och aprikos
1 h 30 min
Så blir tårtbottnarna jämnt delade
Sill smaksatt med svarta vinbär och enbär
Veganska dadelpraliner
10 min
Krispig wontontartelett med gravad lax, senapskräm och rostade fänkålsfrön
30 min
Årets kock-vinnarens favoritgodis
20 min
Grönkål – smarta fakta om trendiga grönsaken
Så blir din tårtbotten extra saftig och god
Focaccia art
2 h 25 min
Tunnskuren julskinka med picklade rödbetor, friterad grönkål och äpple
40 min
Spackla tårtan som en konditor
Julens supertårta
3 h
Vit chokladostkaka
1 h 20 min
Kotlett på gris med en ny variant på Janssons frestelse
1 h
Veganska saffransbullar med mandelmassa
2 h
Blondie med lime, kokos och vit choklad
1 h 30 min
Veganskt julfika med Mattias Kristiansson
Rödbetor – allt du behöver veta
Portvinstillverkaren: Port borde passa er svenskar
Fyllda fikon med mandelsmör, valnötter, mörk choklad och havssalt
20 min
Guanajacremeux med portvinskokta körsbär och mandelkaka
1 h 30 min
Chokladdoppade praliner med mörk rom
Mormor Inga-Lisas kringlor
Pepparkaka med ädelostkräm
35 min
Dulceymousse med hasselnötssablé, kolasås och aprikos
1 h 30 min
Så blir tårtbottnarna jämnt delade
Sill smaksatt med svarta vinbär och enbär
Veganska dadelpraliner
10 min
Krispig wontontartelett med gravad lax, senapskräm och rostade fänkålsfrön
30 min
Årets kock-vinnarens favoritgodis
20 min
Grönkål – smarta fakta om trendiga grönsaken
Så blir din tårtbotten extra saftig och god
Focaccia art
2 h 25 min
Tunnskuren julskinka med picklade rödbetor, friterad grönkål och äpple
40 min
Spackla tårtan som en konditor
Julens supertårta
3 h
Vit chokladostkaka
1 h 20 min
Kotlett på gris med en ny variant på Janssons frestelse
1 h
Veganska saffransbullar med mandelmassa
2 h
Blondie med lime, kokos och vit choklad
1 h 30 min