Veganska mandelmusslor.
Foto: Mattias Kristiansson
Veganska mandelmusslor.

Veganska mandelmusslor med vit chokladgrädde

3,7 (3 röster)

Mandelmusslor är en klassiker och så ska de förbli. Meeen, vi gör de veganska och byter dessutom ut vispgrädden mot en vit chokladgrädde. Du kommer inte att bli besviken.

Text och recept av vego-profilen Mattias Kristiansson.

En portion i receptet blir ungefär 20 musslor.

Mandelmusslor med vit chokladgrädde

arrow downarrow up
  • Mandelformarna

  • 1 dl skalad mandel, eller 1.5 dl mandelmjöl
  • 1 bittermandel
  • 0.8 dl strösocker
  • 100 g rumstempererat smör, t ex mjölkfritt
  • 2 dl vetemjöl
  • Vit chokladgrädde

  • 100 g vit choklad
  • 1 dl vispgrädde, t ex mjölkfritt
  • Topping

  • färska hallon, havtorn, blåbär eller annat gott

Gör så här

Av: Elisa Amorelli

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK