Förvara i frysen och ät pralinerna kalla.
Förvara i frysen och ät pralinerna kalla.

Chokladdoppade praliner med mörk rom

5 (1 röst)

Chokladdoppade praliner med mörk rom. Beroendeframkallande små praliner. Den lilla hinten av mörk rom är ljuvlig, men kan givetvis hoppas över om du så önskar. Recept av Agnes Gällhagen.

1 portion i receptet blir cirka 15–20 praliner. xTid tillkommer med en timme för smeten att stelna i kylskåp.

Chokladdoppade praliner med mörk rom

  • Ingredienser

  • 150 g dadlar, färska, mjuka
  • 2 msk mandelsmör
  • 1 tsk vaniljessens
  • 1 cl mörk rom
  • 2 krm salt
  • 60 g mandelmjöl
  • 1 msk kakao
  • 100 g mörk choklad, 60-70%
  • 30 g vit choklad, vegansk

Gör så här

Sprinkla över vit choklad som dekoration.
Sprinkla över vit choklad som dekoration.

LÄS VIDARE