Ostron med citron, mignonette och Tabascogratiné ur boken ”Vinter hos Wood”.
Ostron med citron, mignonette och Tabascogratiné ur boken ”Vinter hos Wood”.

Ostron på tre sätt

4,7 (3 röster)

Middagstips

Ostron med citron, mignonette och Tabascogratiné – så vackra, så festliga och som små kallsupar av havet.

Recept ur boken ”Vinter hos Wood” av Sofia Wood.

Tid tillkommer med 3 timmar för nedfrysning.

  • Ingredienser

  • 24 ostron
  • Tabsacogranite?

  • 1 dl tomatjuice
  • 5 tabasco, droppar
  • 1 msk vodka
  • 1 msk citronsaft
  • 0.5 tsk örtsalt
  • Mignonette

  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 1 krm strösocker
  • 1 msk citronsaft
  • svartpeppar
  • Till servering

  • 2 citroner, i klyftor
  • krossad is

Gör så här

Av: 

Elisa Amorelli

Till shoppen

LÄS VIDARE

Tillaga och äta ostron – så gör du

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

MER OM GODARE

Tillaga och äta ostron – Erik Videgård visar hur

Så piggar upp du upp vintern med rätt mat

Fira nyår som Sofia Wood – här är hela hennes meny

Lyxig hummerpasta

1 h

Citrusbakad harissalax

1 h 15 min

Kisir – couscoussallad

30 min

Pot de crème med inlagda bär

1 h 15 min

Ricottapannkakor med citron

25 min

Tinas potatissallad med spenat och ostronvinägrett

Smulkaka med citron – den här är så otroligt god

1 h

Citron- och marängpaj

1 h 30 min

Lämnade modekarriär – blev ostrondykare

Rulltårta med sötsyrlig citronfyllning

20 min

Tricket som tar grillad sparris till nya höjder

Succégrillning med goda marinader

Plättar med salladslök och kimchimajonnäs

30 min

Sväng ihop en värmande soppa

Kebabtallrik med tahinimajonnäs

30 min

Hugo – bubblande frisk fläderdrink

5 min

Bangbang ji si

45 min

Vad är skjuten fisk? Här är receptet

1 h

Bao med sesamportabello

45 min

Burrata, jalapeños, stekt panko, lime och brynt smör

25 min

Stekt ankbröst med äppelsås och stekt endiv