Foto: Robin Lorentz Allard
Potatissallad med fetafritters

Potatissallad med fetafritters av Siri Barje

Bli först med att rösta!

Den här potatissalladen är perfekt att bjuda gäster på när du inte vill stå en hel dag i köket.
Siri Barje bjuder på en somrig potatissallad med rädisor, mangold och massor av örter.
– Jag älskar potatissallad, det gör livet värt att leva.

Kom ihåg att hälla dressingen på potatisen medan den fortfarande är varm - då tar den upp smaken bättre!

Potatissallad med smörstekt mangold, färsk lök, rädisor och sesampanerad fetaost

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 kg små potatisar
  • 1 knippe färsk mangold
  • 2 msk smör
  • 1 endiv
  • 1 knippe färska rädisor
  • 1 knippe färsk lök
  • 3 msk kapris, (stora kapris)
  • 1 påse färsk spenat, 1 påse/70 g
  • 1 ask smörgåskrasse
  • Dressing

  • 5 msk olivolja
  • 3 msk vinäger
  • 2 msk dijonsenap
  • 3 msk crème fraiche
  • 0.5 citron, saften
  • salt och peppar
  • Fetafritters

  • 2 paket fetaost
  • 1 ägg
  • 1 kruka persilja
  • peppar
  • 2 dl sesamfrön, (orostade)
  • olja, att steka i

Gör så här

avClara Öhrn

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept