Lyxig studentbuffé för liten peng

Fixa en härlig studentbuffé som inte kostar skjortan.
Bjud på smarriga Bellinis, smörrebröd och pannacotta.
Kokboksförfattaren Karolina Olson Haglund delar med sig av sina bästa festtips.

Försommaren är en rolig tid med mycket festligheter. Men ska du bjuda många på fest kan det bli kostsamt. Studentmottagningen eller examensfesten behöver inte kosta skjortan för att du ska kunna bjuda på mat och dryck som både är god och lyxig.

Laga lyxigt - till ett bra pris

Kokboksförfattaren Karolina Olson Haglund är ensamstående mamma och egenföretagare och har inte alltid gott om pengar, därför bestämde hon sig för att skriva boken ”Laga lyxigt med liten kassa”. I boken hon delar med sig av sina bästa tips och recept på god mat till ett bra pris.

– Jag älskar mat och flärd och är en riktig njutningsmänniska, men det får inte kosta för mycket, säger hon.

Bjud på härliga Bellinis

På studentmottagningen är det trevligt att bjuda gästerna på en härlig fördrink. Köp mousserande vin till ett bra pris och häll upp i ett glas med persikopuré eller persikojuice och dekorera med ätbara blommor så har du en lyxig Bellini som passar perfekt att sippa på i sommarsolen.

Perfekt med smörrebröd

När du ska bjuda många på middag är det klokt att laga mat som du kan förbereda innan gästerna kommer. Allra lättast blir det om du bjuder på mat som kan serveras kall. Därför är smörrebröd perfekt buffémat. Gör några matiga röror som du kan lägga på smörgåsarna så är maten fixad i ett nafs.

– Ha plåtar med färdiga smörrebröd i kylen, så är det bara att ta fram. Det svåraste när man förbereder är att man aldrig har tillräcklig plats i kylen, säger Karolina med ett skratt.

Sött avslut

Avsluta middagen med en krämig och karamellig pannacotta till dessert. Det är omtyckt av alla och blir snyggt att ställa fram på buffébordet.

Här är Karolinas recept ur boken Laga lyxigt med liten kassa

Baby Bellini

Bellini på prosecco med persikopuré på barnmatsburk.

Baby Belleni
Baby Belleni

Boquerones på strömming

Sardiner är svårt att få tag på i Sverige - här är en försvenskad variant gjord på strömming.

Boquerones på strömming
Boquerones på strömming

Smörrebröd

Smörrebröd är perfekt att bjuda på på en buffé. Rörorna går att förbereda i förväg och variera så att det finns något som alla gillar.

Smörrebröd
Smörrebröd

Pannacotta med lingongelé och friterad rosmarin

En härligt len och god dessert med en oväntad twist .

Pannacotta med lingsongelé och friterad rosmarin
Pannacotta med lingsongelé och friterad rosmarin
Publisert:

LÄS VIDARE