Arancini – friterade risottobollar.

Foto: Thinkstock

Risottobollar – så gör du krispiga italienska arancini

2,8 (10 röster)

Recept

Risottobollar – fick du risotto över? Grattis, då kan du göra italienska arancini, friterade risottobollar. Enkelt och otroligt gott. Dessutom ett bra sätt att ta till vara på resterna.

  • Ingredienser

  • 2 port risotto
  • Panering

  • 1.5 dl vetemjöl
  • 2 ägg, lätt vispade
  • 3 dl ströbröd
  • Fritering

  • olja, neutral, till exempel rapsolja

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Paolo Roberto tipsar: Så lyckas du med risotton

ÄMNEN I ARTIKELN

Recept

Italiensk mat

MER OM GODARE

Friterade torskbollar med lime

30 min

Friterade zucchiniblommor - läckert frasiga

30 min

Lättlagade menyer för festliga middagar