Arancini – friterade risottobollar.
Arancini – friterade risottobollar.

Arancini – krispiga italienska risottobollar

2,8 (11 röster)

Tilltugg och snacks

Fick du risotto över? Grattis, då kan du göra italienska arancini, friterade risottobollar. Enkelt och otroligt gott med frasigt yttre och mjukt inre. Dessutom ett bra sätt att ta till vara på resterna.

  • Ingredienser

  • 2 port risotto
  • Panering

  • 1.5 dl vetemjöl
  • 2 ägg, lätt vispade
  • 3 dl ströbröd
  • Fritering

  • olja, neutral, till exempel rapsolja

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Svamprisotto med champinjoner

ÄMNEN I ARTIKELN

Tilltugg och snacks

Recept

Italiensk mat

Vegetarisk mat

MER OM GODARE

Friterade zucchiniblommor - läckert frasiga

30 min

Bifftartar med goda tillbehör

Laxtartar med friterat rispapper

30 min

Corn dogs – amerikanska godbitar

30 min

Friterade potatisbollar med indisk kryddning

30 min

Så gör du torkade äppelskivor

15 min

Popcorn i kastrull – knepen som gör dem extra goda

10 min

Ajvar – så gör du den goda paprikaröran

1 h 40 min

Saltgurka – så lägger du in den själv

30 min

Eldost med dadlar och chiliolja

20 min

Fyllda potatisar med rökt fisk och crème fraiche

35 min

Gröna bönor, sesamfrön, chiliflakes & gräddfil

10 min

Chokladhummus till frukt och bär

10 min

Äggpiroger med ost

25 min

Picklade ramslöksknoppar

10 min

Klassiska pizzabullar med skinka

1 h 30 min

Ramslökspesto – enkelt och så gott

5 min

Bönröra av edamamebönor

10 min

Linstapenade med krämig och fyllig smak

5 min

Liten råbiff med löjrom

15 min

Örtsmör – enkelt och gott att göra själv

5 min

Gott till glöggen!

10 min

Chokladpopcorn – extra lyxigt snacks

30 min

Smörstekt toast med varmrökt laxmousse och picklad silverlök

45 min