Rödbetor med yoghurt och getost
Rödbetor med yoghurt och getost

Rödbetor med yoghurt och getost

4,4 (8 röster)

Middagstips

Rödbetor med yoghurt och getost. Ta en genväg och köp hem färdigkokta rödbetor eller koka klart betorna dagen innan. Bred ut krämig tjock yoghurt i botten av fatet. Tillsammans med getost, valnötter och en smaskig vinägrett balanserar det rätten. Recept ur kokboken ”Vego på 15 minuter” av Maria Zihammou.

  • Ingredienser

  • 500 g rödbetor, medelstora förkokta
  • 50 g valnötter
  • 200 g chèvre
  • Dressing

  • 0.5 citron, pressad saft
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk rosmarin färsk , finhackad
  • 1 msk honung, flytande
  • flingsalt
  • peppar
  • 2 dl yoghurt, tjock

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Laga läcker vegetarisk mat på en kvart

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Vegetarisk mat

Lunchrecept

MER OM GODARE

Rödbetor – allt du behöver veta

Laga vegetariskt på en kvart

Majrova med brynt smör

40 min

Lappskojs med purjolök

30 min

Köttfärslimpa med viltsmak och chèvre

2 h

Cevapcici med tre sorters lök

30 min

Mild curry med lökpakora

40 min

Shahi paneer – kungligt gott

1 h

Så gör du den veganska köttfärssåsen riktigt god

1 h

Här är Årets rätt 2021: Swedish bowl!

Färskpotatisens dag – så kokar du den perfekt

Fem viner för efterlängtad vårkänsla

Smörrebröd med getost

30 min

Pizza med chèvre och färska fikon

45 min

Vegofärsbullar med rödbetor och vitlökssås

45 min

Pasta med tomater och mozarella

30 min

Pizza med päron, ädelost och rucola

1 h

Rostbiff med potatissallad och remouladsås

1 h

Aubergine med chermoula

15 min

Blomkålssoppa med knaperstekt bacon och rucolaolja

1 h

Zucchiniplättar med rökt lax, fetaost och pepparrotskräm

45 min

Nachos med bönor och avokado

15 min

Pasta med rostad blomkål och parmesan

30 min

Pasta med chorizo i tomatsås

30 min