Bagaren Sébastien Boudet flyttade från Frankrike till Sverige 2001.– Jag har kämpat för bra bröd sedan dess, säger han. 
Bagaren Sébastien Boudet flyttade från Frankrike till Sverige 2001.– Jag har kämpat för bra bröd sedan dess, säger han.

Chouquettes

5 (3 röster)

Matsmarta onsdag

Använd alltid ekologiska råvaror, uppmanar bagaren Sébastien Boudet. Här tipsar han om ett av sina bästa recept: Chouqettes!

En portion räcker till 50 stycken.

Chouquettes

  • Ingredienser

  • 300 g vetemjöl
  • 250 g vatten
  • 250 g mjölk
  • 5 g fleur de sel, fint havssalt
  • 5 g strösocker
  • 250 g osaltat smör
  • 500 g ägg
  • pärlsocker, till garnering

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Stjärnbagaren: Matsystemet är trasigt

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Recept

MER OM GODARE

Stjärnbagaren: Matsystemet är trasigt

Kockarnas knep för att laga smartare mat

Här ligger kändiskockarnas restauranger

Grön soppa med gräddmoln

40 min

Salted caramel freak-shake

15 min

Palak Paneer

1 h

Granolabar med hasselnötter, torkad frukt och äpple

1 h 30 min

Tofuklämmor

20 min

Dinoburgare som man blir stark av

1 h

Grönkålstabbouleh med tempehkebab och bönkräm

1 h 20 min

Bönburgare med grönärtsguacamole och sötpotatispommes

2 h

Fatteh med kikärtor och yoghurtdipp med sting

15 min

Vegansk bouillabaisse

1 h 30 min

Tomatsoppa på färska tomater med burrata, citronolja och timjan

1 h

Falafelvåfflor

30 min

Italienska biffar med kall bearnaise

30 min

Savoykål med kokt potatis och pepparrot

35 min

Tortellini med brysselkål och parmesanost

20 min

En perfekt tacorätt för vardagar

30 min

Raggmunkar med fejkon

45 min

Köttfri spaghetti och köttfärssås

1 h

Zeinas gryta med smakrik jordnötssås

1 h 15 min

Libanesisk moussaka – en av Zeinas favoriter

1 h 10 min

Kaeng phet – röd currygryta med grönsaker

55 min