Vildsvin i öl – servera med grönsaksstuvning

3 (13 röster)

Godare

Vilket kött är okej att äta?

I programserien Victor & Viktoria på matkanalen Godare.se bjuds på tips, kunskap och orimligt god matlagning.

– Vi behöver äta mindre och bättre kött för att må bättre och hjälpa planeten. Viltkött är ett bra alternativ, säger miljöforskaren Victoria Voss.
I videoklippet förklarar hon hur du kan äta kött på ett hållbart sätt.

Norske stjärnkocken Tom Victor lagar vildsvin i öl – serverat med krämig grönsaksstuvning.

Vildsvinslägg i öl

  • Ingredienser

  • Vildsvinslägg

  • 4 lägg av vildsvin
  • 1 flaska öl, mörkt
  • vatten
  • salt och peppar
  • 3 msk olivolja
  • 2 lökar, delade i fyra delar
  • 6 vitlöksklyftor
  • 1 kvist rosmarin
  • Grönsaksstuvning

  • 0.25 huvud kålrot
  • 0.5 rotselleri
  • 5 jordärtskockor
  • salt och peppar
  • 3 dl grädde
  • 2 msk gräslök, hackad

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

Vildsvinslägg i öl, serveras med grönsaksstuvning

LÄS VIDARE

Havreotto – i stället för risotto

ÄMNEN I ARTIKELN

Godare

Recept

Klimatsmart mat

Köttrecept

MER OM GODARE

Risotto, nej havreotto – knaprigt och krispigt

40 min

Goda maten för heta sommardagar

1 h 10 min

Havrekakor med kardemumma

30 min