Vildsvinslägg i öl, serveras med grönsaksstuvning
Vildsvinslägg i öl, serveras med grönsaksstuvning

Vildsvin i öl – servera med grönsaksstuvning

3 (15 röster)

Godare

Norske stjärnkocken Tom Victor lagar vildsvinslägg i öl – serverat med krämig grönsaksstuvning. Strö över gräslök och servera läggen ovanpå grönsakerna med skyn runtomkring.

Vildsvinslägg i öl

  • Vildsvinslägg

  • 4 lägg av vildsvin
  • 1 flaska öl, mörkt
  • vatten
  • salt och peppar
  • 3 msk olivolja
  • 2 lökar, delade i fyra delar
  • 6 vitlöksklyftor
  • 1 kvist rosmarin
  • Grönsaksstuvning

  • 0.25 huvud kålrot
  • 0.5 rotselleri
  • 5 jordärtskockor
  • salt och peppar
  • 3 dl grädde
  • 2 msk gräslök, hackad

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Havreotto – i stället för risotto

ÄMNEN I ARTIKELN

Godare

Recept

Klimatsmart mat

Köttrecept

MER OM GODARE

Friterad fisk är flott och gott

30 min

Carpaccio med körsbärstomater och spenat

1 h 10 min

Välkommen till tv-kanalen Godare

Japanska gyozas med superenkel dipp

1 h

Markiz Taintons gröna shakshuka

30 min

Frasiga kokosvåfflor med smakrika röror

45 min

Smakspecial: Bästa rårakan och läcker rabarbergalette

Upplev härliga pupusas!

1 h

Viltgryta med potatismos och lingon

Fiskpinnar med remouladsås och klyftpotatis

Så blir färskpotatis ännu godare

Middagstips som förför: Garanterat gott!

Honungsglaserade äpplen med hasselnötsglass

20 min

Två nya rätter med sommarens färska lök i huvudrollen

Hummus på gula ärtor med valnötter och korv

1 h 45 min

Vegansk smörgåstårta

”Det godaste jag ätit”

Drip cake med choklad, saltkola och vanilj

Enhörningstårta med vit choklad och passionsfrukt

Här är Markiz härliga matresa

Vegansk majonnäs

Bullfest! Kardemumma, choklad och sprinklebuns

Festligare fika med ljuvliga cupcakes

Siffertårta med mascarponekräm, limecurd och macarons