Kyckling med ratatouille och oregano
Kyckling med ratatouille och oregano från ICA:s klimatsmarta matkasse.
Middagskassen är barnfamiljen som vågar testa annat än Mamma Scans och makaroner. Och som vill passa på att få andra basvaror levererade på samma gång, skriver Aftonbladets matskribent Jon Hansson som testat middagskassar.
Kyckling med ratatouille och oregano
Antal: 4 portioner
Ingredisenser:
Ratatouille:
- 1 zucchini (cirka 300 g)
- 1 röd paprika
- 1/2 rödlök
- 0,5 msk olja
- 500 g passerade tomater
- 1/2 kruka oregano
Kyckling:
- 600 g minutfilé av kyckling
- 0,5 msk olja
- 1 tsk timjan
- 4 portioner matvete
- 1/2 huvud cosmopolitansallad
- Från egna kryddhyllan och skafferiet:
- 1 vitlöksklyfta
- 0,5 dl chilisås
- 1 grönsaksbuljongtärning
- salt
- peppar
Gör så här:
- Tina kycklingen.
- Ratatouille: Skär zucchinin i tärningar. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och skär löken i skivor. Fräs grönsakerna i oljan, i en stekgryta eller stor stekpanna. Pressa i vitlöken och krydda med 0,5 tsk salt och 2 krm peppar. Sänk värmen och rör i passerade tomater och chilisås. Hacka och rör i oreganon. Låt ratatouillen sjuda 5 minuter.
- Kyckling: Stek kycklingen i oljan i en stekpanna cirka 10 minuter, vänd då och då. Krydda med timjan, salt och peppar.
- Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen med buljongtärningen.
- Skär salladen i bitar.
- Servera kyckling och matvete med sallad och ratatouille.
Laga utan kasse:
Alla ingredienserna finns att få tag på i de flesta matbutiker.
Publisert:
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE

Bulgursallad med citronpickles, kycklingbullar och tomat

Bakad fläsksida med gran och sommargrönt

Siciliansk grönsakspytt caponata

Auberginehalvor med tomater och knaprigt bröd

Shakshuka med vegansk äggröra

Grillad tomatkräm med tomat, mozzarella och brödchips

Kryddstekt blomkål

Kyckling med ugnsrostade rotsaker

Linguine med tomater, aubergine och pistagenötter

Belugabolognese
Kycklingfilé med rostat blomkålsmos

Så smarta och goda är matkassarna

Så får du tomaterna att smaka mer

Här är svenskarnas absoluta favoriträtt

Gulaschsoppa

Viltgryta med potatismos och lingon

Focaccia på rester från kylskåpet

Pasta med kassler och svamp

Tarte flambée med fänkål och ricotta

Socca med bönsallad och pecorino

Klassisk amerikansk burgare med vegofärs

Ladda för veckans bästa tacomys
