Björnbärssylt
Björnbärssylt

Björnbärssylt

4,2 (38 röster)

Recept

Björnbärssylt – söta, svarta björnbär passar bra att göra sylt av. Den kan antingen serveras kall till pannkakorna eller uppvärmd till vaniljglassen. Vill du ha en slätare sylt utan hela bär mosar du bären mot kastrullkanten under tiden du kokar bären.

1 portion i receptet blir cirka 2–2,5 liter sylt.

Björnbärssylt

  • Ingredienser

  • 1 kg björnbär
  • 400 g syltsocker
  • 400 g socker
  • 3 msk pressad citronsaft

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Björnbärsmarmelad med vanilj och timjan

ÄMNEN I ARTIKELN

Recept

Sylt

MER OM GODARE

Lingonsylt – gott och enkelt att göra själv

30 min

Havtornssylt – snabblagat och syrligt gott

15 min

Plommonsylt med kardemumma och kanel

1 h

Syltad rödlök – snabbt och enkelt recept

10 min

Skördetider – här är bären vi vill frossa i

Blåbärssylt – så lyckas du

30 min

Dutch pancake med sylt, grädde och bär

30 min

Ricottapannkakor med citron

25 min

Syltkakor spröda och goda

45 min

Frasvåfflor – så blir de helt perfekta

40 min

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Så tar du hand om trädgårdens frukter och bär

Hjärtpannkakor – bjud på kärleksfull frukost

30 min

Syltrutor med smak av jordgubbar.

45 min

Friterad camembert med frasigt chipstäcke

15 min

Tvårätterslunch med våfflor

50 min

Bifftaco i salladsblad

1 h

Nybakat och doftande på bara en kvart

15 min

Potatisvåfflor med lax, guacamole och rucola

45 min

Pannkaksmuffins – enkelt att grädda

30 min

Änglamat med lingon och kardemummadrömmar

40 min

Matcha pannkakor med hallon och pistage

30 min

Flippa pannkakor som ett riktigt proffs

30 min

Emma Brink Rasks bästa våffelrecept

Aroniabär – allt om det nyttiga bäret