Pastasallad med kyckling, fetaost och pesto

Foto: Nina Kindbro
Supergod pastasallad med kyckling

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Pastasallad med kyckling, fetaost och pesto – förbered med färdigkokt pasta och använd grillad kyckling så snor du ihop den här goda pastasalladen på ett kick. Gör dig i stället besväret att mixa ihop en egen pesto, så otroligt mycket godare än färdigköpt. Toppa med rostade pinjenötter för extra vardagslyx.

Pastasallad med kyckling, fårost och pesto

Antal: 4 portioner Tid: 30 minuter

Ingredienser:

  • 4 portioner kokt pasta

  • 1 grillad kyckling

  • 150 g fetaost

  • 1 påse blandad sallad

  • 15 cocktailtomater

  • 0,5 gurka

  • 1 paprika

  • 2 avokado

  • 150 g majs

Pesto:

  • 1 kruka basilika

  • 0,75 dl rostade pinjekärnor

  • 1 klyfta vitlök

  • 0,5 dl olivolja av bra kvalitet

  • ca 30 g parmesanost

  • salt

Dressing:

  • 2 dl matlagningsyoghurt

  • 2 msk pesto

  • 1 tsk pressad citron

  • salt

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisningar på paketet.

  2. Rensa den grillade kycklingen på kött.

  3. Skär tomater, avokado, paprika och gurka i mindre bitar.

  4. Rosta pinjekärnorna, passa så de inte bränns. Spara några till serveringen

  5. Pesto: Mixa basilika (även stjälkarna), rostade pinjekärnor, vitlök, parmesanost och hälften av olivolja. Tillsätt mer olivolja om peston är för tjock, smaka av med salt.

  6. Blanda ner peston i pastan, spara två matskedar till dressingen. Lägg ner kycklingen och bryt i fetaosten . Blanda väl så det blir pesto på allt.

  7. Blanda sallad, tomater, gurka, avokado, paprika och majs i en stor skål som även rymmer pastablandningen.

  8. Vänd ner pastan i salladen och strö över pinjenötterna.

  9. Dressing: Blanda matlagningsyoghurt, pesto, citronsaft och smaka av med salt.

  10. Servera och njut.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Lunch

Kyckling

Pesto