Foto: Per Björn
Semifreddo med hallon och mintchoklad

Semifreddo med hallon och mintchoklad

5 (1 röst)

Semifreddo betyder ”halvfryst” på italienska, och är en populär efterrätt som kan varieras i det oändliga. After Eight och hallon ger smak åt denna variant.

Tips! Variera semifreddon genom att till exempel byta ut mintchokladen mot fin, mörk choklad, Daim eller Nonstop. Prova också att tillsätta krossade maränger, kaksmulor eller marshmallows. Använd din fantasi!

Tänk på att semifreddon behöver stå i frysen i 6 timmar innan servering.

Ett recept av Sara Bergfors

Semifreddo

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 4 äggulor
  • 0.8 dl strösocker
  • 3 dl hallon, frysta
  • 8 after eight
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 2 äggvitor
  • 1 msk mörk rom, eventuellt
  • Chokladsås

  • 1 dl kakao
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • salt, en nypa

Gör så här

avAftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Efterrätt

Hallon