Semifreddo med hallon och mintchoklad
Semifreddo med hallon och mintchoklad

Semifreddo med hallon och mintchoklad

5 (4 röster)

Recept

Semifreddo betyder ”halvfryst” på italienska, och är en populär efterrätt som kan varieras i det oändliga. After Eight och hallon ger smak åt denna variant.

Tips! Variera semifreddon genom att till exempel byta ut mintchokladen mot fin, mörk choklad, Daim eller Nonstop. Prova också att tillsätta krossade maränger, kaksmulor eller marshmallows. Använd din fantasi!

Tänk på att semifreddon behöver stå i frysen i 6 timmar innan servering.

Ett recept av Sara Bergfors

Semifreddo

  • Ingredienser

  • 4 äggulor
  • 0.75 dl strösocker
  • 3 dl hallon, frysta
  • 8 after eight
  • vispgrädde
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 2 äggvitor
  • 1 msk mörk rom, eventuellt
  • Chokladsås

  • 1 dl kakao
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • salt, en nypa

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

ÄMNEN I ARTIKELN

Recept

Efterrätt

Italiensk mat

Hallon

MER OM GODARE

Hallon- och körsbärssemifreddo

40 min

Rosa rätter på Alla hjärtans dag

Nyttiga hemgjorda godisremmar

Lyxig hallon- och champagnemousse

30 min

Tarteletter med vaniljkräm och färska hallon

1 h 30 min

Hallon- och apelsinsviss

15 min

Brynt smörglass med ljust chokladöverdrag

1 h

Hallontiramisu – klassiker på nytt vis

20 min

Hallon- och lakritsfudge

45 min

Chokladfudgepaj med färska hallon

15 min

Våra bästa recept på farligt god fudge

Franska finansiärer med brynt smör

45 min

Kir royal – kungligt gott

5 min

15 kladdkakor att fira kladdkakans dag med

Hastbullar med hallon

25 min

Grillad tonfisk med blomkål och hallon

30 min

Lyxig pannkakstårta med choklad och hallon

1 h

Hallonrutor – enkelt och gott

50 min

Matcha pannkakor med hallon och pistage

30 min

Pepparkakstårta med hallonmousse och vit chokladsmörkräm

1 h 20 min

Skördetider – här är bären vi vill frossa i

Hallon- och blåbärsbowl med müsli

10 min

Kladdkaka med saffran

45 min

Aprikosgranité med champagne

45 min