Här är Christians skapelse inför kanelbullens dag

Kanelbullehamburgaren kombinerar kött och bulle

Av: 

Miriam Bratt

Stockholm

Taggad inför kanelbullens dag på torsdag?

I så fall kommer kanske den här specialanpassade maträtten falla dig i smaken: kanelbullehamburgaren.

– Efteråt kommer du kanske undra vad det var du åt – om det var middag, efterätt eller både och, säger köksansvarige Christian Kirmair, en av dem som ligger bakom skapelsen.

På torsdag är det kanelbullens dag och många caféer förbereder nog för fullt med bulliga festligheter. Men hamburgerrestaurangerna Barrels slappnar inte av bara för att det inte är deras klassiska område.

De har nämligen skapat en kanelbullehamburgare lagom till högtidsdagen.

– Vi försöker alltid tänka lite utanför boxen. Vi gör det här som en rolig grej helt enkelt, säger Christian Kirmair, som är köksansvarig på de tre restaurangerna som finns i Stockholm.

Med färskost och jalapeno

Burgaren innehåller bacon, färskost, cheddar, jalapeno, kött och kanelbulle.

– Den är väldigt krämig i munnen så att det inte blir för mycket. Sen har vi hettan från jalapenon och sältan från det knaperstekta baconet som balanserar sötman.

Bullarna är bakade på ett lokalt bageri som alltid bakar restaurangernas hamburgerbröd. Kanelbullarna görs i samma formar som de vanliga bröden för att passa burgarna i storlek, men i övrigt är de helt klassiska.

– Vi ville ha dem precis som vanligt, med pärlsocker och kanel.

Är burgaren mest en rolig grej eller smakar det faktiskt gott?

– Det är en rolig upplevelse i sig själv, men du blir inte besviken om du kommer för att äta den som mat. Den blev förvånansvärt bra när vi tillsatte lite hetta och sälta för att balansera sötman, säger Christian och fortsätter:

– Jag har redan tryckt ett par stycken.

ANNONS EXTERN LÄNK

Skaffa en smart pizzaspade från Cervera – handla här

Cervera

Publisert:

LÄS VIDARE

Roy Fares om sin kanelbullesemla – ”Det här är riktigt gott”

ÄMNEN I ARTIKELN

Stockholm

Hamburgare

MER OM GODARE

Efter burgaren – här är kanelbullekebaben

Här är Sveriges godaste burgare

Matiga mackor till middag

Kanelbullarna vinner mark i USA

Rödbetor – allt du behöver veta

Montadar Kanbar korad till Årets Bagare 2020

Klassisk amerikansk burgare med vegofärs

Kocken: En god sås kan du briljera med

Gustav utmanar köttätarna – med hamburgare: ”Bättre än de med kött”

Burgarkungarna gör upp vid grillen

Allt du behöver veta om Nordamerikansk mat

Filip Poons hemlighet till godaste räkmackan

Så blir du bra på att laga somalisk mat

Alexander Pelli vann titeln Årets bagare 2019

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Baktillbehören du behöver till kanelbullens dag

Tareq Taylor: Det här är mina favoritrecept

Så lyckas du med din gryta – Tareq Taylor bäst tips

Lyxiga kladdkakor med extra allt

Guide till krogar på Gotland i sommar

Cronut, rumla och backlavasemla – årets semmelnyheter är här

Så räddar du smaken när det gått lite fel

Årets kock-finalisterna: Därför ska du äta hållbart

Grilla veganskt – gott och klimatsmart

Här finns food trucksen där du bor