Tinas lyxiga köttfärssås
”Det här är perfekt som bjudmat”
Tv-kocken Tina Nordström gillar tv-serien ”Sopranos” och ”Gudfadern”-filmerna. Men det är inte maffiametoderna som hon fastnat för. Det är maträtterna.
Tinas köttfärssås är en bra festrätt, väldigt långt ifrån tisdagar och snabbmakaroner. Rödvinet i såsen är ingrediensen som höjer rätten från barnmat till barnförbjudet.
– Det här är perfekt som bjudmat. Lägg lite krut på att köpa en bra Manchego-ost till. Riv den inte utan bara hyvla den grovt med hjälp av osthyvel, säger Tina.
Tina tipsar också om att satsa på ett bra vin både i och till såsen.
–Det är lite tufft att bjuda på en sån här rätt när man har gäster. Det är långt ifrån vardagsmat när man dricker gott italienskt vin till. Det viktiga med rätten är: mycket schalottenlök och mycket vin i köttfärsåsen. Då blir det inte äckligt, jag lovar!
Tinas lyxiga köttfärsås
Ingredienser
- 3 schalottenlökar, finhackade
- 1 ask cocktailtomater, halverade
- 300 g blandfärs
- 1 msk tomatpuré
- 3.5 dl rödvin, av bra kvalitet
- manchego, att hyvla på (finns i delikatessdisken)
- salt och peppar
Gör så här
MER OM GODARE
Så gör du den veganska köttfärssåsen riktigt god





1 h
”Perfekt vardagsmat – när tiden är snål”
Vad blir det till middag?
Julskinka i köttfärssåsen





45 min
Klassisk köttfärssås och spaghetti





45 min
Pastagratäng med köttfärs





55 min
Vegetarisk bolognese





40 min
Grönsakssoppa – god, billig och värmande





40 min
Nachos-lasagne





40 min

Här är svenskarnas absoluta favoriträtt
Piffade snabbnudlar





30 min
Broccolipesto ger spagettin nytt liv





1 h
Fredagsmiddag – sju smaskiga rätter
Jason Diakité om världens godaste köttfärssås
Panerad kyckling med parmesan och senap





40 min
Superenkel räkpanna med kantarell





20 min
Kyckling med fetaost och höstsvamp





1 h
Julmust ger härlig kycklingsås





45 min
Kycklingklubbor i ugn – billigt och gott





1 h
Snabba gratängen





35 min
Vegetarisk lasagne med chèvre och spenat





50 min
Pasta med lax och citronsås





20 min
Pankopanerad tempura





45 min
Extra krämig pasta med portobellosvamp





1 h