Blåbärspasta med fylld kycklingfilé

MAT & DRYCK

Jag kan bli lycklig av att blåbärspastan faktiskt både doftar blåbär när den kokas och smakar blåbär då den äts.

6 kycklingfiléer

Olivolja

Salt och peppar

Fyllning:

0,75 dl pinjenötter

4 dl rucolasallad

2 vitlöksklyftor

Skalet av 1 citron

1 dl färskriven parmesanost

0,75–1 dl olivolja

Salt

Nymalen svartpeppar

Till servering och garnering:

Pasta, gärna blåbärspasta

1 dl pinjenötter

1 ask (50 g) rucolasallad

Olivolja

Skalet av 1 citron

Gör så här:

1. Börja med fyllningen. Rosta pinjenötterna i en torr, inte alltför het stekpanna.

2. Lägg alla ingredienser till fyllningen i en mixer och kör till en slät röra. Smaka av med salt och peppar.

3. Skär ett snitt i varje kycklingfilé och fyll ”fickan” med röran. Pensla filéerna med olivolja och lägg dem i en ugnsfast form. Salta och peppra.

4. Stek kycklingfiléerna i 225 grader varm ugn i cirka 20 minuter eller tills köttsaften är klar.

5. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.

6. Rosta pinjenötterna i en torr panna.

7. Blanda pinjenötter, pasta och rucolasallad. Fördela kycklingfiléerna ovanpå.

8. Droppa över lite olja och garnera till sist med rivet citronskal.

Dryckestips

Alla recepten:

Varmrätt: