Så gör du marockanska briwat-kakor

MAT & DRYCK

Briwat är en traditionell marockans sötsak som äts vid högtider.

Chafiya Kharraki gör dem så här:

Chafiya köper färdig deg i asiatiska affärer, det är en sorts tunn deg som också används för att göra vårrullar.

Hon använder också Orange Blossom Water, apelsinblomsvatten, som finns i arabiska butiker. Dessutom behövs sötmandlar, socker och kanel. Proportionerna får man pröva sig fram till.

Gör så här:

1. Skålla, skala och hacka mandeln.

2. Blanda med socker och kanel.

3. Droppa i en skvätt apelsinblomsvatten. Det doftar härligt, säger Chafiya.

4. Forma små bollar av smeten.

5. Skär degen i strimlor. Lägg en boll på varje strimla, och vik ihop till trekantiga små paket.

6. Fritera i solrosolja.

7. Doppa i honung som värmts upp så den blivit flytande.