Mandelmusslor
Det är lite pyssligt att baka mandelmusslor. Det är viktigt att du smörjer formarna väl, annars kan det vara svårt att få kakorna att lossna. Kläm till formarna mellan tummen och pekfingret så brukar de släppa. Knacka annars formarna lite lätt i bordet. Mal helst mandeln i mandelkvarn. Fyll musslorna med kall lättvispad grädde och en god sylt precis före servering.
Recept från boken ”Sju sorters julkakor” (Norstedts) av Cecilia Vikbladh och Ulrika Pousette (foto).
En portion räcker till cirka 40 mandelmusslor.
Mandelmusslor
Ingredienser
- 1.5 dl sötmandel
- 4 bittermandlar
- 200 g smör, rumstempererat
- 1.5 dl strösocker
- 4.5 dl vetemjöl
- 1 ägg
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Knäckkakor med lingondipp





45 min
Saffransrulltårta med lemon curd





30 min
Julköttbullar på två vis





45 min
Dags för pepparkaksbak!





10 min
Pepparkaksdeg – så gör du den perfekta





10 min
Knäckbräck – knaprigt julgodis





1 h
Mandelmusslor med sylt och grädde





40 min
Veganska mandelmusslor





1 h 30 min
Godaste julköttbullarna – så gör du





25 min
Fruktkaka med konjak





1 h 30 min
Brända mandlar – snabbt och enkelt





30 min
Gravad strömming med löjrom





1 h
”Världens bästa Janssons frestelse”





1 h 15 min
Så gör du vegansk ”sill”





1 h
Veganskt godis – kola och bountybitar
Saftigt och gott recept på mjuk pepparkaka





1 h 30 min
Bruschetta med ärter, mynta och fetaost





30 min
Glöggmingel – nu tjuvstartar vi julmyset
Kalkon – så blir den saftig och god





3 h 30 min
Kakdrottningen Birgitta Rasmusson aktuell med ny bakbok
Julens klassiker à la Niklas Ekstedt
Bygga pepparkakshus – så lyckas du bäst
Fyllda fikon med mandelsmör, valnötter, mörk choklad och havssalt





20 min