Foto: Björn Lindahl
Palak paneer

Palak paneer – Indian gardens läckra recept

4,6 (8 röster)

Palak paneer – en populär vegetarisk rätt med spenat och ost. Vill du inte göra egen ost blir den god med halloumi också. Här bjuder Karim Rezaul från Indian garden på sitt bästa recept.

Palak paneer

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Paneer

  • 2 l mjölk, gammaldags
  • 1 citron, pressad (eller 2 msk citronjuice)
  • 0.5 tsk salt
  • Palak (spenat)

  • 750 g bladspenat, färsk
  • 1.5 msk matolja
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 50 g ingefära, finhackad
  • 1 tsk kummin, brun
  • 0.5 tsk senapsfrön
  • 0.5 msk korianderpulver
  • 1 tsk kumminpulver
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 0.5 tsk chilipulver, röd
  • 0.5 tsk salt
  • 300 g krossade tomater
  • 1 gul lök, stor (finhackad)
  • 0.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl vatten

Gör så här

avNina Kindbro

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Indisk mat