Recept på mandelfisk?

Av: Zendry Svärdkrona

Publicerad:
Uppdaterad:

Hej!

Jag är ute efter ett recept på antigen kallar dom det för mandelfisk eller fisk under mandeltäcke.

Jag hade ett recept som jag tyvärr har tappat bort men den innehöll Chilisås, fisk i block, mandelflagor, ströbröd margarin och ev något mer, så min fråga är om du kan hjälpa mig.

Hälsningar, Inge-Sofia

Hej!

Känner inte riktigt igen din variant men här är recept på en mandelfisk jag haft i spalten.

Vänliga hälsningar,

Jon Hansson

----------------------

Fiskgratäng med mandel

45 minuter

(4 personer)

Det här behöver du

600 g djupfryst sej

1/2 citron

2 msk olivolja

4 portioner pulvermos

2 + 2 msk smör

2 dl riven ost (vanlig hårdost)

3 msk hackad dill

3 msk gräslök

1 dl riven parmesan

100 g flagad mandel

4 msk ströbröd

salt

peppar

Så här gör du

1. Sätt igång ugnen på 200 grader.

2. Häll olivoljan i en stor ugnssäker form eller liten långpanna som med råge rymmer den frysta fisken. Lägg i fisken, pressa över citron, salta och peppra. Täck med folie.

3. Ställ in i ugnen så fort som möjligt (den behöver inte ha nått 200 grader) så att fisken börjar tina.

4. Hacka dillen och gräslöken.

5. Riv ostarna.

6. Koka potatismoset. Gör som det står på paketet.

7. Blanda ner dillen, gräslöken, osten (den vanliga – inte parmesanen) och 2 msk av smöret i moset och rör om ordentligt så att smöret smälter. Smaka av med salt och peppar.

8. Ut med fisken ur ugnen och av med folietaket. Klicka ut moset runt om fisken à la färdigköpt gratäng.

9. Blanda riven parmesan, flagad mandel, ströbröd och sista 2 msk smör. Smula ut blandningen över fisken.

10. Baka i ugnen – utan folie – tills fisken är genomvarm (55 grader i mitten) och täcket fått färg. För ljust – höj temperaturen. För mörkt – på

med folietaket igen. Totaltiden ligger runt 40 minuter.

11. Servera med en sallad.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN