Foto: Frida Wismar
Rispuffstårta med flingsalt som bryter fint mot det söta i punchen och den vita chokladen.

Rispuffstårta med choklad och punsch

5 (2 röster)

– Redan som barn lekte jag med olika smaker. När mina kompisar valde vanilj- och jordgubbsglass så tog jag ägglikör och romrussin, berättar Hela Sverige bakar-vinnaren Linn Utbult.
– Ett av mina starkaste smakminnen från öa är när vi syskon fick en rejäl skopa vaniljglass med lite punsch på. Så enkelt, men så otroligt gott. Även i den här tårtan tar jag med flingsalt, så att det blir en fin brytning mot det söta i punschen och den vita chokladen.

Recept ur boken Salt som socker (Bonnier fakta) av Hela Sverige bakar-vinnaren Linn Utbult. Frida Wismar (foto).

Rispuffstårta med choklad och punsch

arrow downarrow up
  • Botten

  • 60 g mörk choklad
  • 2 tsk rapsolja
  • 4 dl rispuffar
  • 1 dl kokosflakes
  • 1 flingsalt, nypa
  • Chokladbavaroise

  • 3 blad gelatin
  • 1.8 dl vispgrädde
  • 1.8 dl mjölk
  • 0.5 dl strösocker
  • 4 äggulor
  • 1 tsk vaniljpasta
  • 130 g mörk choklad
  • 1 nypa salt
  • Vit chokladmousse

  • 2 blad gelatin
  • 3 dl vispgrädde
  • 200 g vit choklad
  • 3.5 msk äggula
  • carlhamns flaggpunsch

Gör så här

avAftonbladet

MER OM MAT & DRYCK