Rödkål – julbordets klassiska vegetariska rätt

5 (1 röst)

Julen 2020

Rödkål är ett måste för många på julbordet och med sin sötsyrliga smak av vinäger och och äpplen passar den fint till julens rätter.

En portion räcker till ett fat rödkål.

Rödkål

  • Ingredienser

  • 0.25 rödkålshuvud
  • 2 äpplen
  • 1 msk olja
  • 2 msk koncentrerad svartvinbärssaft
  • 2 tsk vinäger
  • 1 msk färsk timjan, hackad (eller 1 tsk torkad)
  • 1 krm kanel
  • salt och peppar

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Rödbetssallad

ÄMNEN I ARTIKELN

Julen 2020

Recept

Julmat

Husmanskost

Tillbehör mat

Buffé

Svenska recept

MER OM GODARE

Årets kock bjuder på en hel julmeny – på EN tallrik

Festa på rester – skinka, lax och kavring

Älskade julmat – alla goda recept för ett mysigt julbord

Extra god rödbetssallad

45 min

Julköttbullar på två vis

45 min

Chatta med Gustav ”Jävligt gott” Johansson

”Världens bästa Janssons frestelse”

1 h 15 min

Julens klassiker à la Niklas Ekstedt

Så väljer du rätt ost till julbordet

Färgstark och smakrik rödkålssallad

20 min

Krispig wontontartelett med gravad lax, senapskräm och rostade fänkålsfrön

30 min

Tareq Taylor: Så lyckas du med julens klassiker

Beskedet: Då stänger Systembolaget i fyra dagar

Klassiska julbordet – här är allt du behöver

2 h

Portvinstillverkaren: Port borde passa er svenskar

Svensk jul – med smak från när och fjärran

Extra julig smak på bullarna

25 min

Så fixar du det vegetariska julbordet

Tunnskuren julskinka med picklade rödbetor, friterad grönkål och äpple

40 min

Bjud på juliga tapas på långhelgens fester

Brända mandlar – snabbt och enkelt

30 min

Knäckbräck – knaprigt julgodis

1 h

Pepparkaksdeg – så gör du den perfekta

10 min

Saffransbullar med vanilj – ljuvliga smaker

1 h 45 min