Foto: Emma Mattsson
Grönsakssoppa med frikadeller

Grönsakssoppa med frikadeller

5 (1 röst)

Grönsakssoppa med frikadeller – frästa grönsaker i buljong ­skulle kunna vara vilken soppa som helst om man inte hade ­frikadeller i den. – De små köttbullarna gör verkligen rätten, tillsammans med parmigiano som ger en ­härlig sälta, säger Paolo

Minestra con polpettine av Paolo Roberto

Soppa med frikadeller och grönsaker

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 2 salladshuvuden, escarole-, frisé- eller romansallad
  • 1.5 dl hönsbuljong, eller grönsaksbuljong
  • 3 morötter
  • 2 bladselleristjälkar
  • salt och svartpeppar
  • frikadeller

  • 400 g kalvfärs max. 15%
  • 3 msk ströbröd
  • 1 dl mjölk, eller vatten
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 dl parmesanost
  • 200 g pasta, ditalini eller spaghetti i små bitar
  • färskriven parmesan , att strö över

Gör så här

avAftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM
MER OM MAT & DRYCK