Ravioli all’uovo,
Ravioli all’uovo,

Ravioli all’uovo – Lotta Lundgrens recept

4,6 (22 röster)

Ravioli all’uovo – hemgjord ravioli med ostblandning av ricotta, salviablad och parmesan. Slå såsen över raviolin, strö på pinjenötter, riv över svartpeppar och servera omedelbart.

Recept från boken ”Laga mig” av Lotta Lundgren.

Ravioli all’uovo

  • Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl, tip 00. eller hälften vetemjöl och hälften durumvetemjöl
  • 1.5 krm salt
  • 2 ägg
  • 1 äggula
  • 1.5 msk olivolja
  • 1 msk vatten
  • Fyllning

  • 100 g parmesan
  • 250 g ricotta
  • 6 äggulor, kylskåpskalla
  • Sås

  • 30 g smör
  • 10 salviablad
  • 1 dl pastavatten
  • 1 dl parmesan
  • Servering

  • pinjenötter, rostade

Gör så här

LÄS VIDARE