Korv med chili-topping

3,3 (91 röster)

Ju mer desto bättre. Toppa korv och bröd med kryddigt god chorizochili, krämig ärtguacamole och en klick aiolimajonnäs. Här pratar vi riktiga smakexplosioner signerade Jävligt gott-bloggaren Gustav Johansson.

Korv med chili-topping

  • Chorizochili

  • 300 g vegofärs
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 chipotlechili, torkad eller chipotlepulver
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk mald spiskummin
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1.5 msk rökt paprikapulver
  • 1.5 msk torkad oregano
  • 2 tsk torkad timjan, torkad
  • 6 kryddnejlikor
  • 0.5 dl bbq-sås, söt och rökig
  • 1 msk grönsaksfond, mörk
  • 1 msk soja, japansk
  • 2 dl vatten, cirka
  • 1 tsk limesaft
  • salt och peppar
  • rapsolja, till stekning
  • Till servering

  • 8 grillkorv, vegetariska
  • 8 korvbröd, stora
  • Ärtguacamole

  • 3 dl gröna ärtor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 lime, saften
  • 1 kruka koriander
  • 0.5 rödlök
  • 1 st tomat
  • salt och peppar
  • Aiolimajonnäs

  • 6 msk kikärtsspad
  • 5 dl olivolja, cirka
  • 2 tsk dijonsenap, eller efter smak
  • 2 msk citronsaft, eller vitvinsvinäger. eller mängd efter smak.
  • salt och vitpeppar
  • 2 vitlöksklyftor

Gör så här

Vegokorv med chorizochili – en smaksensation!
Vegokorv med chorizochili – en smaksensation!

LÄS VIDARE