helskärm Shawarmarulle. Foto: Åsa Dahlgren Shwarmarulle med kyckling och vitlökssås Shawarma påminner om kebab men görs ofta på marinerad kyckling eller lamm. Servera rätten på klassiskt vis med vitlökssås, libabröd, tjocka pommes frites och rikligt med grönsaker.
Recept ur boken ”Pita, piroger, pizza & andra matiga bröd” av Kristina Eriksson.
Obs! Det tillkommer två timmar för marinering.
Shawarmarulle med marinerad kyckling 40 min
1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 8 portioner 10 portioner 12 portioner
Fyllning 600 g kycklinglårfilé 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 2 msk olivolja 1.5 msk pressad citron 1 tsk mald spiskummin 1 tsk paprikapulver 0.5 tsk koriander 0.25 tsk gurkmeja 0.5 tsk grovmalen svartpeppar 0.5 tsk chiliflakes rapsolja, att steka i salt Vitlökssås 1.5 dl gräddfil 1.5 dl majonäs 1 vitlöksklyfta 1.5 msk pressad citron salt och peppar Servering 4 libabröd tjocka pommes frites inlagda grönsaker från mellanöstern rödlök, finhackad 4 blad romansallat, strimlade tomater, hackade citronklyftor Gör så här Lägg kycklingen i en bunke. Skala och dela löken i klyftor, lägg klyftorna i bunken. Blanda pressad eller riven vitlök, olivolja, citron, spiskummin, paprikapulver, koriander, gurkmeja, svartpeppar och chiliflakes i en liten skål. Rör ner blandningen i bunken med kyckling och låt kycklingen marineras i minst 2 timmar. Stek några bitar kyckling åt gången i rapsolja i en stekpanna, så att filéerna får färg. Salta. Lägg kycklingen och löken i en ugnsform och efterstek i mitten av ugnen i 225 grader i ca 25 minuter. Det är viktigt att köttet blir genomstekt. Dela kycklingen i strimlor. Blanda gräddfil, majonnäs, pressad eller riven vitlök, citron, salt och peppar till en sås. Servera kycklingen varm i libabröd tillsammans med pommes frites, inlagda grönsaker, rödlök, roman sallad, tomater, citronklyftor och vitlökssås. Eriksson, Kristina
Pita, piroger, pizza & andra matiga bröd
199,00 kr
Läs mer