Shawarmarulle.
Shawarmarulle.

Shwarmarulle med kyckling och vitlökssås

4,6 (8 röster)

Mat & Dryck

Shawarma påminner om kebab men görs ofta på marinerad kyckling eller lamm. Servera rätten på klassiskt vis med vitlökssås, libabröd, tjocka pommes frites och rikligt med grönsaker.

Recept ur boken ”Pita, piroger, pizza & andra matiga bröd” av Kristina Eriksson.

 

Obs! Det tillkommer två timmar för marinering.

Shawarmarulle med marinerad kyckling

  • Fyllning

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 1.5 msk pressad citron
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0.5 tsk koriander
  • 0.25 tsk gurkmeja
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • rapsolja, att steka i
  • salt
  • Vitlökssås

  • 1.5 dl gräddfil
  • 1.5 dl majonäs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1.5 msk pressad citron
  • salt och peppar
  • Servering

  • 4 libabröd
  • tjocka pommes frites
  • inlagda grönsaker från mellanöstern
  • rödlök, finhackad
  • 4 blad romansallat, strimlade
  • tomater, hackade
  • citronklyftor

Gör så här

ANNONS

Skaffa världens smartaste trådlösa stek- och grilltermometer på Cervera och få perfekt resultat varje gång.

Extern länk från Cervera

Shoppa här!

Av: 

Aftonbladet

Pita, piroger, pizza & andra matiga bröd

Eriksson, Kristina

Pita, piroger, pizza & andra matiga bröd

199,00 kr

Läs mer

Till shoppen

LÄS VIDARE

Så väljer du rätt kyckling på tallriken