Kladdkakepops med godisgömma

Pops för både stora och små

Foto: Helén Pe
Fantastiskt goda pops.
MAT & DRYCK

Dessa pops är inte bara fantastiskt goda, utan även roliga att baka.
Godis på en klubbpinne som rullas in i en gräddad kladdkaka och doppas sedan i smält choklad.

Kladdkakepops med med godisgömma

Ingredienser:

  • 15 Centerbitar

  • 1 kladdkaka (se ”mörk kladdkaka” nedan)

  • 150 g choklad av valfri sort

Topping:

  • hackade nötter eller strössel

Gör så här:

  1. Sätt en Centerbit på en klubbpinne och lägg i frysen i 20 minuter.

  2. Mosa kladdkakan med gaffel i en bunke och rulla sedan till 15 bollar.

  3. Tryck in en klubbpinne med Center på i varje boll och lägg i frysen i 30 minuter.

  4. Smält chokladen över vattenbad eller försiktigt i mikron och doppa de frysta kladdkakebollarna i chokladen. Rulla dem sedan i nötter eller strössel och låt stelna.

Mörk kladdkaka

Ingredienser:

  • 100 g smör

  • 100 g mörk choklad

  • 2 ägg

  • 2 dl strösocker

  • 1 tsk vaniljsocker

  • 2 msk kakao

  • 2 dl vetemjöl

  • ½ tsk salt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 ° och smörj en springform, 22 cm i diameter.

  2. Smält smör och choklad i en kastrull på låg värme. Ta av från värmen och ställ åt sidan.

  3. Rör ihop ägg och socker i en bunke och blanda sedan ner resterande torra ingredienser. Vänd ner smörblandningen och arbeta ihop till en klumpfri smet.

  4. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i 20–25 minuter. Ta ut och låt svalna.

Recept ur boken ”Kladdkakor deluxe” (Bonnier fakta) av Frida Skattberg och Helén Pe (foto).

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Kladdkaka