Toscakakan är godast om den äts direkt när det svalnat något.

Foto: Frida Wismar

Mormors toscakaka

5 (4 röster)

Bakrecept

Toscakaka – saftig sockerkaksbotten och ett riktigt härligt, segt toscalock. Mormor gjorde alltid sin toscakaka i en stor rund form och för att få till de bästa bitarna gjorde hon alltid en liten rund bit i mitten. Därefter skar hon ut vanliga tårtbitar, men den mest eftertraktade toscabiten var den lilla, runda mittbiten!

Mormors toscakaka

  • Ingredienser

  • Sockerkaka

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1.5 dl mjölk, 3%
  • Toscasmet

  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk mjöl
  • 1 msk mjölk
  • 1 dl mandel, fint hackad (eller mandelspån)

Gör så här

Av: 

Johan Gunnarsson

Recept av Hela Sverige bakar-vinnaren Andréa Brändström, ”Från fika till fest”, Bonnier Fakta.

LÄS VIDARE

Toscakaka

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Recept

Hela Sverige bakar

Efterrätt

Svenska recept

Fika recept

Andréa Brändström – bakkreatör

MER OM GODARE

Hela Sverige bakar-vinnarens lyxfika

Banancupcakes med creamcheese- och honungsfrosting

1 h

Annelie Andersson: ”Bakningen ligger i mitt DNA”