Foto: Frida Wismar
Toscakakan är godast om den äts direkt när det svalnat något.

Mormors toscakaka

5 (1 röst)

Saftig sockerkaksbotten och ett riktigt härligt, segt toscalock. Mormor gjorde alltid sin toscakaka i en stor rund form och för att få till de bästa bitarna gjorde hon alltid en liten rund bit i mitten. Därefter skar hon ut vanliga tårtbitar, men den mest eftertraktade toscabiten var den lilla, runda mittbiten!

Mormors toscakaka

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Sockerkaka

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1.5 dl mjölk, 3%
  • Toscasmet

  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk mjöl
  • 1 msk mjölk
  • 1 dl mandel, fint hackad (eller mandelspån)

Gör så här

avJohan Gunnarsson

Recept av Hela Sverige bakar-vinnaren Andréa Brändström, ”Från fika till fest”, Bonnier Fakta.

ARTIKELN HANDLAR OM