Jordärtskockssoppa – perfekt till lunch eller förrätt

4,6 (5 röster)

Jordärtskockssoppa – lena smaker i krämig soppa

Foto: Thinkstock
Jordärtskockssoppa, krämig och god.

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Jordärtskockssoppa – matig och god soppa med jordärtskockor och potatis. Soppa är verkligen perfekt som snabb lunch eller värmande inledning middagen. Här är ett enkelt recept med fina smaker.

Jordärtskockssoppa

Antal: 4 portioner Förberedelsetid: 10 min Tillagningstid: 20 min

Ingredienser:

  • 500 g jordärtskockor

  • 3 potatisar

  • 2 vitlöksklyftor

  • 1 msk smör

  • 1,5 dl vitt vin

  • 0,5 l vatten

  • 2 tärningar kycklingbuljong

  • 3 dl vispgrädde

  • salt

  • svartpeppar

  • lite timjan till garnering

Gör så här:

  1. Skala jordärtskockorna och potatisen. Skär i mindrebitar, det är inte så noga eftersom soppan ska mixas. Riv vitlöken.

  2. Smält smör i en tjockbottnad kastrull och fräs skockor, potatis och vitlök.

  3. Häll i vinet och låt det koka ihop en minut. Tillsätt vatten och smula ner buljongtärningarna. Rör om och låt småkoka i 15 minuter eller tills det är mjukt.

  4. Fiska upp några bitar om du vill att soppan ska ha lite tuggmotstånd. Mixa soppan i en matberedare eller med en mixerstav. Rör ner grädden (och lägg tillbaka bitarna) och koka upp soppan. Smaka av med salt och peppar.

  5. Garnera med timjan.

  6. Servera gärna med parmesanchips.

ARTIKELN HANDLAR OM

Soppa

Recept

Förrätt

Lunch