Garam masala
Garam masala

Garam masala – så gör du din egen blandning

3,3 (47 röster)

Middagstips

Tandoori, garam masala, tikka masala. Indien är känt för sina smakrika kryddblandningar. Här bjuder Karim Rezaul från Indian garden på sitt recept på kryddblandningen garam masala.

En portion motsvarar 1 burk garam masala.

Garam Masala

  • Ingredienser

  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk svartpeppar
  • 1 msk kardemumma
  • 1 msk muskotnöt
  • 1 msk kanel
  • 0.5 msk kryddnejlika

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Indisk mat – kocken Karim Rezaul prisas för sin mat

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Kryddrecept

Vegetarisk mat

Indisk mat

MER OM GODARE

Karim Rezaul – indisk mat i världsklass

Chicken tikka masala – kryddigt, hett och gott

40 min

Masoor dal – indisk linssoppa

45 min

Allt du behöver veta om det indiska köket

Så odlar du koriander

Dragon och senapsöverbakad fläskfilé

55 min

Aprikos- och getostfylld fläskfilé

55 min

Lavendelglaserad fläskfilé

55 min

Apelsin- och nejlikbrässerad fläskfilé

45 min

Kryddrökt fläskfilé

55 min

Smakrik matlådan gjord på köttfärssås

30 min

Så blir du bra på att laga somalisk mat

Bulgursallad med citronpickles, kycklingbullar och tomat

Indiska vegorätter: Kryddiga smaker och så gott

Kikärtsgryta – chana masala

30 min

Kryddstekt oxfilé med jordärtskocksgratäng

1 h 30 min

Svensk jul – med smak från när och fjärran

Pasta Alfredo med kyckling

30 min

Tuvessonskans plåtmat – gröna recept

Portabello provencale med potatis

30 min

Rostad blomkål – med dragonmajonnäs

40 min

Palak paneer – den goda indiska vegorätten

2 h 30 min

Kycklinggryta – lättlagad och supergod

30 min

Ost- och skinkpaj – tipset du kommer att älska

1 h