Foto: Thinkstock
Surdegsbröd, saftigt och gott.

Surdegsbröd – så lyckas du med bakningen

4,2 (66 röster)

Surdegsbröd – luftigt, saftigt och så himla gott. Surdegsbröd är lite pyssligt att baka men resultatet blir ett väldigt smakrikt bröd. Här är recept och tips på hur du lyckas.

Surdegsbröd

arrow downarrow up
  • Ingredienser Surdegsstarter

  • 5 msk grovt rågmjöl
  • 5 dl vatten, ljummet
  • Surdegsbröd dag 1

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 5 dl vatten, ljummet
  • 1 msk aktiv surdeg
  • Surdegsbröd dag 2

  • 5 dl vatten, ljummet
  • 1.5 msk salt
  • 2 l vetemjöl

Gör så här

avNina Kindbro

ARTIKELN HANDLAR OM
MER OM MAT & DRYCK