Foto: Börje Thuresson
Griljerad julskinka

Ugnsbakad, griljerad och kokt julskinka

4 (1 röst)

Vilken julskinka är din favorit? Ugnsbakad, griljerad eller kokad? Här är tre fina recept.
Ett smart tips är att använda en termometer. Det är bara proffs som utan hjälp kan avgöra när en så stor köttbit bakat/kokat klart.

En portion motsvarar en julskinka.

Ugnsbakad, griljerad eller kokt julskinka

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 rimmad benfri skinka, har du rimmat skinkan själv kan den behö­va vattnas ur några timmar
  • Om du kokar skinkan

  • 2 lagerblad
  • 10 vitpepparkorn
  • 10 kryddpepparkorn
  • 1 timjankvist
  • 3 m aluminiumfolie
  • Griljering

  • 1 ägg
  • 3 msk senap, svensk, fransk, skånsk – du väljer
  • 1 dl ströbröd

Gör så här

avJon Hansson

ARTIKELN HANDLAR OM

Julen 2018

Recept

Julmat